115

Vikaune blir enda grønnere med solceller fra Midt Energi

Her er de økonomiske fordelene ved bruk av solstrøm bare en bonus ettersom miljøhensyn står i fokus.

Av Midt Energi

Silje Nystrand Larsen

Midt Energi

10. september 2021
Solceller på Vikaune Industripark
Solceller på Vikaune Industripark
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210910083016825.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210910083016669.jpg?maxwidth=900
0

I fjor sommer monterte Midt Energi et 100 kW solcelleanlegg på det nyoppførte næringsbygget til Vikaune Fabrikker i Hommelvik. Prosjektansvarlig for Vikaune Industripark Terje Gaarden forteller at motivasjonen bak investeringen først og fremst bunner i å være fremtidsrettet med mål om å minimere negativ miljøpåvirkning.

I samarbeid med Elman Stjørdal var bygget allerede klargjort for solcelleanlegg. Etter en anbudsrunde fikk Midt Energi oppdraget som solcelleleverandør. Terje Gaarden sier han er svært fornøyd med installasjonen av anlegget og beskriver prosessen som ryddig og fin.

Solstrøm til ladestasjoner fra Elman

Flere ansatte har elbil og det er blitt satt opp 16 ladestasjoner som bruker strøm fra solcelleanlegget.


Velegnet til nye og eksisterende næringsbygg

Ståle Fjerdingen, daglig leder i Elman Stjørdal, hevder solcelleanlegg vil være et naturlig valg på flere bygg fremover, både med tanke på energisparing og miljøhensyn. Han sier dette har blitt et område de satser på i samarbeid med Midt Energi. Kari Anne Aas i Midt Energi, legger til at solceller egner seg like godt på eksisterende som nye bygg, spesielt ved høyt strømforbruk på dagtid.

Er du interessert i å vite mer om solceller til næringsbygg kan du lese med om dette i blogginnlegget vårt om hvordan solceller kan innfri formelle energikrav til bygg.

Les mer om potensialet for produksjon av solenergi for næringsbygg og våre solcelleløsninger på vår hjemmeside.


2295
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210421111341932.png #FFFFFF
Les også