115
Foto/Illustrasjon: Shutterstock/MidtEnergi
Illustrasjon: MidtEnergi

Bli strømsjef i ditt eget hjem!

For å bli strømsjef trenger du det riktige verktøyet

For Midt Energi

Silje Nystrand Larsen

Midt Energi

1. november 2022
For Midt Energi

Silje Nystrand Larsen

Midt Energi

1. november 2022
Foto/Illustrasjon: Shutterstock/MidtEnergi
Illustrasjon: MidtEnergi
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20221103072805278.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20221103072805278.jpg?maxwidth=2000
Foto/Illustrasjon: Shutterstock/MidtEnergi
Illustrasjon: MidtEnergi
0

Det finnes mange tiltak du kan sette i verk for å spare strøm. Noen av dem er svært enkle, mens andre krever at du legger ned en viss innsats og investerer noen kroner i nye produkter eller ny teknologi. Uansett hvilke tiltak du setter i verk, er det imidlertid viktig å vite hva som faktisk lønner seg. Da trenger du innsikt i ditt eget forbruk, strømprisene og hvor du bør sette inn støtet. Vår erfaring er at mange synes dette er vanskelig og ikke vet helt hvor de skal begynne. 

Derfor har MidtEnergi lansert en app som hjelper deg å få innsikt i ditt eget strømforbruk. I appen kan våre kunder:

  • Se spotprisen
  • Smartlade elbilen
  • Se strømforbruket i sanntid med Puls

Nøyaktig prisinformasjon hele døgnet

At du kan se spotprisen i appen gjør at du hele tiden har oversikt over hvor mye strømmen koster deg. Er prisen høy kan du umiddelbart sette i verk tiltak for å senke forbruket.

Hver dag rundt klokken 13 offentliggjør vi dessuten morgendagens spotpriser. Det betyr at du kan planlegge strømforbruket for det kommende døgnet i ro og mak. Når du ser på variasjonene det kommende døgnet, vil det trolig bli veldig tydelig at det er smart å kjøre vaskemaskinen før du legger i stedet for når du står opp neste dag, eller at du bør vente med å starte ladingen av elbilen til natta i stedet for med en gang du kommer hjem fra jobb. Hele poenget er å flytte forbruket fra de timene strømmen er dyrest og over mot de timene den er billigst.

Av hensyn til brannfare, må du huske at apparater som tørketrommel, vaskemaskiner og oppvaskmaskiner aldri skal kjøre mens du sover eller ikke er hjemme. At strømprisene er lavest om natta, betyr med andre ord ikke at du skal ta unødvendig risiko med tanke på brannfare.

Se strømforbruket i sanntid med Puls

Dersom du installerer vår Puls-måler i sikringsskapet, kan appen også vise deg strøm- og effektforbruket ditt i sanntid. Det vil si at du både får informasjon om hvor mye strømmen koster og hvor mye strøm du bruker. Dette gir deg de beste forutsetningene for å gjøre praktiske grep for å redusere strømforbruket.

At du kan se effektforbruket har særlig noe å si for nettleia, i og med at de nye nettleiemodellene premierer de som bruker lite strøm samtidig. Hos de fleste nettselskap er prisen på nettleie delt opp i ulike trinn, men prisene for de ulike trinnene vil variere fra selskap til selskap. Hos Tensio og Elvia ser de fem første trinnene slik ut:


Trinn

Fastledd Tensio

Fastledd Elvia

Trinn 1: 0 – 2 kW

72,50

125,-

Trinn 2: 2 – 5 kW

127,50

200,-

Trinn 3: 5 – 10 kW

218,50

325,-

Trinn 4: 10 – 15 kW

322,50

450,-

Trinn 5: 15 – 20 kW

426,25

575,-


Hvilket trinn du havner på hver måned, bestemmes av de tre timene du i gjennomsnitt brukte mest strøm i måneden. Det kan med andre ord være en god del penger å spare dersom du passer på effekten. Nettopp det får MidtEnergi-kunder muligheten til ved å installere Puls-måleren og å bruke appen vår. Du trenger ikke elektriker for å installere puls-måleren, da den koble enkelt til han-porten på din strømmåler.

Smartlading av elbilen

En annen viktig funksjon i appen, er at den gjør det mulig å lade elbil når spotprisen er på det laveste. Du kobler til ladestasjonen som vanlig, men etter det bestemmer appen når bilen faktisk skal lade. Du får altså dekke behovet for lading, men til en lavere pris. Dersom du har behov for å lade umiddelbart kan du selvsagt bare slå av smartlading i appen, så setter ladingen i gang.

Per oktober 2022 støtter appen oppkobling mot hjemmeladere fra Easee, Zaptec og Wallbox, i tillegg til elbiler og ladbare hybrider fra Audi, BMW, DS, Ford, Hyundai, Jaguar, Kia, Mini, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Tesla, Toyota, Volvo og VW. Vi oppdaterer appen fortløpende ettersom det kommer nye bilmerker- og modeller på markedet.

Vår nye brukervennlige strømapp gir deg ganske enkelt rask oversikt over strømprisene og ditt eget strømforbruk. Alt er laget for at du som kunde selv skal være i forkant og å gjøre tiltak for at strømregningen ikke kommer som en stor overraskelse.

Last ned appen Midtenergi gratis i Google Play eller App Store for å begynne å bli egen strømsjef i hjemmet allerede i dag!

4513
TrueFalsec-407
left -1 TrueFalsec-407
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210421111341932.png #FFFFFF
Les også